Adatmentés

Adat visszaállítás / Adatmentés

Miben tudunk segíteni Önnek, ha megkeres minket?

– File műveletek közben előforduló adatvesztés esetén.

– Véletlen törléssel, vagy formázással járó adatvesztéskor.

– Olvashatatlan adathordozók, illetve könyvtárak, file-ok esetében.

– Ha nem ismeri fel a „rendszer” a meghajtó(ka)t, adathordozókat.

– Túlfeszültséget kapott eszköz esetén.

– És minden olyan esetben, amikor Ön úgy gondolja, hogy adathordozóival kapcsolatban segítségre van szüksége.

 

Adatmentés, adat visszaállítás logikai hiba vagy kisebb fizikai hiba esetén.

Az adathordozó adatmentése lényegesen egyszerűbb és kevesebbe kerül.
Ennek jelei merevlemez esetén: a számítógép kiírja, hogy nem talál operációs rendszert, az operációs rendszer nem indul, vagy elindul de folyamatosan újraindul. A számítógép BIOS-a jelzi, hogy a merevlemez hibás.
Pendrive esetén a számítógép felismeri az eszközt, de nem tud róla adatokat olvasni.
Ezekben az esetekben általában elérhető a közel 100%-os mentési arány.

Adatmentés, adat visszaállítás törlés, formázás után.

Ha véletlen töröltünk egy olyan fájlt amit nem szerettünk volna és szeretnénk visszaállítani, nem kell megijedni. Csupán annyit kell tennünk hogy azonnal lecsatlakoztatjuk az adathordozót és eljuttatjuk azt egy hozzáértő szakemberhez. Fontos hogy ne hajtsunk végre további feladatokat, mert minden beavatkozással csökkenhet az esélye a sikeres adatmentésnek.

Formázás esetén szintén elvégezhető még sikeres adatmentés ugyanis amíg nem kezdjük el újra írni az adathordozót az előző adatok visszanyerhetőek. Ezért fontos itt is mint minden esetben hogy időben szakemberhez forduljunk.

Adatmentés, adat visszaállítás pendrive-ról, memória kártyáról.

Előfordul hogy amikor a pendrive-t csatlakoztatjuk, a PC formázást kér és nem enged mást csinálni, ilyen esetekben az eszköz nem működik megfelelően. Fontos hogy ilyenkor ne formázzuk le, hanem minél hamarabb vigyük el egy szakértőhöz. Ennél a hibánál az adatmentés nagy eséllyel sikeresen végrehajtható.

Ha az eszközt nem érzékeli a számítógép akkor beszélhetünk meghajtó hibáról, amennyiben fontosak a tárolt adatok ne formázzuk le, bízzuk egy adatmentő csapatra. Amennyiben ezeket szem előtt tartjuk sikeres lehet az adatmentés.

Figyelem!

1. Adatmentés esetén a hiba komolyságának felmérését érdemes szakemberre bízni, mert sokszor még a komolyabb fizikai hiba esetén is kiderülhet, hogy bontás nélkül végrehajtható sikeres adatmentés.
2. Abban az esetben, ha Ön nem jártas az adatmentés praktikákban, úgy csak akkor kísérletezzen a hibás adathordozóval, ha az adatok nem értékesek. Nem megfelelő beavatkozással további adatvesztést érhet el, illetve egy kis fizikai hibával, könnyen menthető eszközből komoly hiba és drága adatmentés lehet, mire szakemberhez jut vele.

Adatmentés: 06 20 405 3920
E-mail: 2510. info@gepkiraly-pcszerviz.hu